Huren in Italië
 • Welkom
 • Informatie
 • La Prima Casa
 • La Bella Casa
 • Casa Gialla
 • Contact
 • HUREN IN Italië

  Informatie over Le Marche en Fossombrone

  Le Marche

  Le Marche is een nog redelijk onontdekte regio tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, iets noordelijker dan Rome. Kenmerkend zijn de prachtige plooiende heuvels, met op de toppen de eeuwenoude vestingsteden. 

  Fossombrone

  Fossombrone (ca. 10.000 inwoners) bezit een rijke historie en heeft een industrieel centrum. Aan de Corso Garibaldi staan monumentale panden uit de 16e eeuw, zoals het Palazzo Vescolive (bisschopspaleis) en het Palazzo Comunale. De kathedraal van San Maurenzio is in de 18e eeuw barok verbouwd. 

  Ook zijn er tal van pizzerias en restaurants om een avond heerlijk te gaan eten. Door de nog redelijke onbekendheid van de regio, zijn de prijzen in de restaurants nog een stuk lager dan in Noord-Italië of Toscane.

  Wat is er te doen?

  In de regio bevinden zich tal van traditionele vestingsteden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook zijn er veel natuurlijke fenomenen in de regio die zeker een bezoek waard zijn! Hier een paar highlights:

  Urbino

  Urbino is een ommuurde stad (ca. 15.000 inwoners), die bovenop een heuvel van 485meter hoogte ligt. Het historische centrum staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen. Het belangrijkste monument is het 15e-eeuwse Palazzo Ducale. Verder heeft Urbino een kathedraal, die ook zeker het bezichtigen waard is. Ook staat Urbino bekend als één van de oudste studentensteden van Italië.

  De Furlo kloof

  De Furlo kloof is een kalkstenen kloof waar de Candigliano doorheen loopt. Deze rivier komt uit in de Metauro-rivier (deze passeert u als u naar één van de huisjes rijdt). Er loopt een weg door deze kloof, dit is de oude Flaminia, de Romeinse weg van Rimini naar Rome. In het plaatsje Furlo, kunt u zwemmen in de rivier en zijn er een aantal restaurants te vinden. Ook staat hier een hotel waar vroeger de oud-dictator Benito Mussolini verbleef als hij op reis van van Rome naar Ancona. Zijn kamer zou, als er naar gevraagd wordt, bezocht kunnen worden. 

  De grotten van Frasassi

  Le Grotte di Frasassi zijn een groot grottencomplex, gelegen op ca. 60km van Fossombrone. Dit complex beslaat een afstand van 13kilometer. De eerste 'hal' waar u binnen komt, is zo groot als de kathedraal van Milaan. Om meer inzicht te krijgen in de ongekende schoonheid van de grotten wordt aangeraden om even door de foto's de bladeren. 

  Wat is er verder te doen?

  Er is natuurlijk veel meer te doen dan dat er te noemen valt. Hier worden nog een aantal suggesties gegeven voor verschillende steden en dorpen die absoluut een bezoek waard zijn:

  -  Fano (strand)

  -  Assisi

  -  Gubbio

  -  San Marino

  -  Mondavio

  -  Senigallia